استغفرالله الذی لا اله الا هو الحی القیوم، الرحمن الرحیم، بدیع
السموات و الارض، من جمیع ظلمی و جرمی و اسرافی علی نفسی و اتوب و الیه.
آمین یا رب العالمین
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
امام زمان
(عجّل الله تعالى فرجه الشّریف) فرمود: بر شما واجب است و به سود شما خواهد بود که
معتقد باشید بر این که ما اهل بیت رسالت، محور و اساس امور، پیشویان
هدایت و خلیفه خداوند متعال در زمین هستیم.
مطالب بایگانی شده
علی ـ علیه السّلام ـ همان گونه که برای جوامع بشری شناخته شده است، برای طایفة جن نیز شناخته شده است. چنان که شیخ مفید نقل کرده است: رسول خدا ـ صلّی الله علیه و آله ـ به امیرالمؤمنین ـ علیه السّلام ـ مأموریت داد تا با گروهی از کفار جن جنگ کند، و علی ـ علیه السّلام ـ با آنها در وادی وغر جنگ نموده و عدهای را مسلمان کرد.[1] مقام و فضایل امیرالمومنین ـ علیه السّلام ـ بسیار برتر است. او بعد از رسول خدا برترین انسان هستی است، قطعاً خضر ـ علیه السّلام ـ به حضور امیرالمؤمنین ـ علیه السّلام ـ کراراً رسیده است. چنان که در منابع معتبر نقل شده است.[2] بر اساس روایات متعدد خضر ـ علیه السّلام ـ یک بار در «مسجدالنبی» به حضور علی ـ علیه السّلام ـ رسیده و یک بار در «نخیله» که از امیر المؤمنین(ع) سؤالاتی از آینده دنیا پرسیده است و علی ـ علیه السّلام ـ از او از گذشته دنیا پرسیده است. یک بار هنگام ارتحال رسول خدا (ص) با اهل بیت تسلیت گفته است و در مسجد کوفه نیز خضر بارها به حضور علی رسیده و...[3] شیخ مفیدو دیگران خبر آمدن حاکم جنّ را به حضور امیرالمؤمنین با سند معتبری آوردهاند و بیان می کند که: همانگونه که حکومت و ولایت امیر المؤمنین برای مسلمانان بوده است، برای جنها نیز چنین ولایتی بوده است.[4] مرحوم شیخ مفید حضور حاکم جن در محضر امیر المؤمنین را یکی از واقعیات انکارناپذیر میشمارد و درباره کسانی که این خبر را منکر هستند، لفظ جاهل و نادان را استعمال میکند. چون بنابر نص قرآن جنها به پیامبر اکرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ ایمان آوردند. امیرالمؤمنین ـ علیه السّلام ـ در بین آنها نماینده و وکیلی داشته است که به حضورش میرسیدند و درباره مشکلات خود سؤال مینمودند و آنها بیش از انسانها علی ـ علیه السّلام ـ را دوست میدارند.[5]
معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر: 1. جن و دانستنیهایی درباره جن، ابوعلی خدا کرمی. 2. جن و شیاطن. 3. بحارالانوار، علامه مجلسی.
------------------------------------------ [1] . مفید، الارشاد، قم، جامعه مدرسین،چ اول، 1413، ج 1، ص 339؛ و علامه مجلسی، بحار الانوار، تهران، اسلامیه، چ سوم، 62، ج 39، ص 175. [2] . مفید، امالی، قم، مدرسین، چ سوم، 1415، ص 92. [3] . علامه مجلسی، بحار الانوار، تهران، اسلامیه، چ دوم، 1363، ج 39، ص 130 الی 135. [4] . مفید، الارشاد، پیشین، ج 1، ص 349؛ و مجلسی، پیشین، ص 178. [5] . ر.ک: مجلسی، بحار، پیشین، ص 249؛ و محمدحسین رخ شاد، در محضر علامه طباطبایی، پاسخ و پرسشها، قم، نهاوندی، 1380، ص 45.